Ontharen

IPL  ontharen


Er zijn veel manieren om van je ongewenste lichaamshaar af te komen en IPL is een van de nieuwste technieken om veilig en langdurig te ontharen. Met onze IPL hair remover kun je zelf IPL-behandelingen uitvoeren. Maar wat is IPL ontharen en hoe werkt het precies? En is het ook voor jou geschikt?

 

IPL staat voor Intense Pulsed Light; een behandeling waarbij lichtpulsen op de huid worden toegepast. Deze lichtenergie wordt door het melanine (pigment) in het haar en de haarwortel geabsorbeerd en omgezet in warmte. Bij professionele IPL-behandelingen, zoals in de salon, wordt het haarzakje hierdoor vernietigd, waardoor de haar niet mee terugkeert.


IPL-ontharing is effectief, eenvoudig en veilig toe te passen op een grote verscheidenheid aan haar- en huidtypes. De hoeveelheid pigment in de haren en in de huid zijn belangrijke factoren voor een optimale behandeling. Hoe groter het contrast tussen haarkleur en huidskleur, des te beter het licht wordt geabsorbeerd en des te beter het resultaat.


Behandelingen


De eerste behandelperiode duurt 8 tot 10 weken. Elke twee weken moeten de haren worden behandeld. Na deze eerste periode pleeg je een keer per maand onderhoud met het IPL-apparaat. Scheren is dan niet meer nodig.


Bij een IPL behandeling speelt de lengte van de haar een belangrijke rol. Het haartje mag niet te lang zijn (in tegenstelling tot harsen of waxen). Het beste is als de haar tot 0,5 tot 1 mm boven de huid uitkomt. Het gewenste moment van scheren is dan ook 24 tot 48 uur voor de behandeling. Met uitzondering van het gezicht. De dames hoeven bijvoorbeeld aan de bovenlip normaal gesproken niets te doen en de heren moeten het gelaat 1 dag van te voren scheren of de avond van te voren anders zijn de haren te lang.

Na de behandeling adviseren we je het behandelde gebied 24 uur met rust te laten. Tien dagen na de behandeling zal er een reductie van de haargroei te zien zijn en zal er ook minder vaak geschoren hoeven worden. Tussen de behandelingen door mag je altijd blijven scheren.


Voor wie is IPL geschikt?

 

IPL werkt op natuurlijk donkerblonde, bruine en zwarte haartjes en op huidskleuren die variëren van licht naar donkerbruin. IPL- behandelingen kunnen niet worden toegepast om witte, grijze, lichtblonde of rode haartjes te behandelen en zijn niet geschikt voor een zeer donkere huid. Kijk aan de hand van de haar- en huidkleurtabel of IPL-ontharing geschikt is voor jouw huid. Onze IPL ontharen apparaat biedt als enige IPL-apparaat speciale opzetstukken voor je benen, bikinilijn, oksels en om zo het beste resultaat te behalen.

Is IPL geschikt voor iedereen?De behandeling wordt sterk afgeraden bij de volgende situaties:

  • Voor mensen met een zeer donkere huid
  • Als je rood, grijs of lichtblond haar hebt
  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
  • Voor het scrotum, neusgaten en oren bij mannen
  • Bij huidaandoeningen of -afwijkingen
  • Als je bepaalde medicijnen gebruikt
  • Als je binnen 48 uur na de behandeling wilt zonnen. Ook wordt geadviseerd om na die termijn een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal factor 30.