TCM Cupping Therapie


Wat doet een cupping massage?


Cupping heeft een enorme dieptewerking en zuigt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines, omhoog en tegelijkertijd wordt de bloedsomloop onder de cup flink versterkt. Doordat deze stoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en/of afgevoerd worden via de poriën in de huid.Wat is het effect van cupping?


Blokkades opheffen, pijnklachten verminderen, spieren versoepelen.


De behandelwijze is gebaseerd op de gedachte dat het lichaam kan herstellen door de doorbloeding te beïnvloeden en stimuleren. Volgens beoefenaars kan zo bijvoorbeeld de bindweefsellaag om de spieren en gewrichten worden losgemaakt, en de diepere spierlaag soepel worden gemaakt.TCM Meridiaan Massage


Meridiaan massage is een Traditionele therapeutische massage waarbij de meridianen en daarbij behorende acupunctuurpunten met (drukpunt) massage gestimuleerd worden.


Wat zijn nu precies meridianen?


De Chinezen ontdekten al 5 eeuwen geleden dat de levenskracht in ons
lichaam langs banen circuleert, de meridianen. Meridianen of energiebanen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam, waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. Elke meridiaan is gekoppeld aan een speciaal orgaan, waar het zijn naam aan te danken heeft. Meridiaanmassage concentreert zich op de punten en gedeelten van de

12 hoofdmeridianen die op voeten, benen, buik, rug, bil, hoofd/gezicht, schouders, nek, handen en armen te vinden zijn. Meridiaanmassage zorgt voor een hernieuwde balans, waardoor het immuunsysteem / de organen beter gaan functioneren. Het heeft tevens een reinigende, ontgiftende werking op verschillende niveaus en verhoogt de weerstand.


Pijn zal met meridiaanmassage en acupressuur verdwijnen doordat de doorstroming verbeterd wordt. Ook heeft het een preventieve werking door regelmatige meridiaan / acupressuurmassage toe te passen. Ook bij mensen met stress of psychische klachten werkt het positief, omdat lichaam en geest nooit los van elkaar gezien kunnen worden. Stress bijvoorbeeld wordt vaak veroorzaakt door opeengehoopte spanning ergens in het lichaam. Als alles beter gaat stromen zal de stress ook afnemen.